Gülüş Tasarımı Nedir?

Gülüş tasarımı, hastanın dişleri, ağzı ve yüzünün estetik olarak birbirine uyumlu hale getirilmesi ile en iyi gülüş için dizayn edilmesine verilen isimdir. Gülüş tasarımı her hasta için farklı uygulamalar içermektedir. En iyi gülüş için yapılması gereken işlemler belirlenerek yol haritası çizilir ve uygulamaya koyulur.

 

3 BOYUTLU GÜLÜŞ TASARIMI

Gülüş Tasarımını yaparken, hastanın dişlerini tüm yüz bölgesi ile birlikte değerlendirmek gerekiyor. Bunu sağlamak için de birtakım başlıklar altında işlemler yapıyoruz. Dişin, diş eti ve dudakların birbirleriyle olan ilişkilerini, kişinin yüz yapısına ve karakterine uygun şekilde dizayn ederek, her bireyde estetik ağız ve gülüş sağlıyoruz. Unutulmamalıdır ki, gülüş tasarımı uygulamaları her bireyde farklılık göstermektedir.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Günümüzde herkes gülüşüne daha çok önem veriyor, özellikle de gülüş tasarımı üzerinde işler yapıyorsak şu çalışmalardan yararlanıyoruz.

  • Porselen Laminate Venerler
  • Zirkonyum Dişler veya Solid Zirkonlar
  • Estetik Dolgular
  • Kompozit Dolgular
  • Porselen Dolgular
  • Estetik Laminate Porselenler…

Estetik Laminate Porselenler, son teknoloji ile donatılmış labratuarlarda hazırlanan, diş kesilmeden veya 0,3 mm kadar pürüzlendirme yapılarak dişlere yapıştırılan porselen yaprakçıklardır. Çok ince olmaları, metal içermemeleri sayesinde gelen ışığın geçişini sağlaması da doğal dişlerden ayırt edilememesine sebep olur.

ZİRKONYUM DİŞLER

Bilgisayar destekli olarak tasarlanan ve işlenen zirkonyumlar transparanlığı ve estetik görünüşüyle birlikte dayanıklılığı çok yüksek olan formüllerdir.

Tüm bu işlemler dişler üzerine az miktarda da olsa müdahale gerektirir, bu tür müdahalelerin olmamasını isteyen bir hasta için de ayrı bir seçenek estetik dolgu işlemleridir.

Hastamız 26 yaşında genç bir bayan, 11 numaralı dişi travma sonucu kırılmış, kök ucunda apsesi de olan bu dişe lazer destekli kanal tedavisi ile birlikte yine lazer destekli olarak dişeti düzenlemesi yapıldı ve ardından zirkonyum porselen restorasyonu yapılarak tedavisi tamamlandı. 21 numaralı dişin de dolgusu yenilenerek estetik bir gülüş sağlandı.

GÜLÜŞ TASARIMINDA DİŞETİ DÜZENLEMELERİ

Gülüş tasarımında diş etlerinin simetrisi, gerektiği kadar görünmesi, uygulama yapılan birey için önem teşkil eder. Güldüğümüz zaman diş ve dişetinin birleşim sınırı görünmemelidir. Olması gerekenden daha fazla dişetinin görünmesi birey için estetik değildir. Bu sorun basit bir cerrahi işlem ile kolaylıkla düzeltilebilir. Günümüzde lazer destekli olarak yapılan bu işlemler hem kanamasız hem de ağrısız olması sebebiyle hastaya büyük bir konfor da sağlamaktadır.

GÜLÜŞ TASARIMINDA BOTOKS ve DOLGUNUN ÖNEMİ

Zamanla, yaş ilerledikçe dişlerdeki aşınma nedeniyle, çene ucu ve burun arasındaki mesafe (dikey boyut) azalır, burun kenarından aşağıya inen gülme çizgileri (nazolabial bölgeler) belirginleşir, yer çekiminin etkisiyle yanaklar aşağı doğru iner.

Dişler estetik laminalarla, beyazlatma tedavileri ile daha güzel yapılabilirken, yüzü bir bütün olarak değerlendirmek gerektiği için yenilenmiş pırıl pırıl bir gülümseme ile birlikte çevre dokuların da desteklenmesi tedaviyi tam bir sonuca ulaştırır.

Amaç; yeni bir yüz oluşturmaktan ziyade, doku kaybını tamamlamaktır.

Dudaklardaki doku kaybı, belirginleşen gülme çizgileri, elmacık kemik ve yanaklarda oluşan çökmeler dermal dolgu maddeleri ile doldurulurken, göz çevresi ve alında oluşan mimik çizgileri belirginleşmesin diye botoks uygulamasından yararlanılıyor. Bu şekilde yüzü bir bütün olarak değerlendirerek tedavi tamamlanıyor. Tüm bu işlemler de sonuç itibari ile 3 boyutlu bir gülüş tasarımını oluşturuyor.

DİŞ EKSİKLİĞİNDE İMPLANT DİŞ İLE ESTETİK GÜLÜŞ

Düzenli bir diş dizilimi olan bireyde sorun yalnızca görünen bir bölgede var olan diş eksikliği ise buna en güzel çözüm implant diş tedavisi olur. Hem diğer dişlere herhangi bir müdahale yapılmıyor hem de kayba uğrayan dişli bölgedeki kemiğimiz de korunmuş oluyor. Tüm bunların hepsi de beraberinde hastaya estetik bir gülüş sağlıyor.

Çoklu diş eksikliklerinde ise dental implant sayısını arttırarak, hastaya üzerine yapılacak hareketli veya sabit protez seçeneği sunuluyor. Hastanın yüzüne en iyi şekilde uyumlandıran hareketli veya sabit protez seçeneği de kişinin yüzünü güldürecek sonuçlar doğuruyor.

Gülüş Tasarımı Fiyatları

Gülüş tasarımı fiyatları sabit değildir. Her hasta için uygulanacak yöntemler değişebildiğinden fiyat da buna bağlı olarak değişmektedir. Örneğin hastanın diş eksikliği varsa implant yapılır, protez ihtiyacı doğabilir, ya da yalnızca zirkonyum kaplama yapılması gerekebilir. Bu tamamen estetik diş hekimlerimizin kontrolleri sonrası belirlenebilir.

5/5 - (1 vote)

Hakkımızda

1983 yılında Osmaniye'de başlayan klinik çalışmalarımız, ileriki yıllarda Osmaniye Dentestetik Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinin kurulmasıyla hız kazanmıştır.

Neden biz?

İstanbul Dentestetik, en kaliteli malzemeleri ve yeni teknolojik cihazları kullanarak implantolojik ve estetik tedavi prosedürlerini uygulamaktadır .

Bizi takip edin.

İstanbul Dentestetik kampanyalarından haberdar olmak için lütfen bizi takip edin.

İstanbul Dentestetik  © Tüm Hakları Saklıdır.

whatsapp destek