language turkish language english language arabic language deutch

All On 4 İmplant

All on 4 ve All on 6 implant uygulamaları, çene kemikleri üzerine minimum sayıda implant uygulaması yerleştirilerek sabit protez yapımına olanak tanıyan tedavi yöntemleridir. Bu yöntemler; tüm dişlerini kaybettiği için sabit protez yaptırmak isteyen, çene kemiklerinde gözlenen kemik kayıplarına bağlı olarak hareketli protezlerin kullanımında sorun yaşayan hastalarda uygun tedavinin sağlanabilmesine olanak tanır. Uygulamanın yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan implant sayısı, çene kemiklerinin durumuna bağlı olarak 4 ila 8 arasında değişkenlik gösterebilir. All on 4 ve All on 6 uygulamalarında hasta, tedavinin hemen ardından uygulanan geçici protezler sayesinde estetik bir gülüşe kısa bir sürede kavuşabilir.

All on 4 ve All on 6 Uygulamalarının Hastaya Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

All on 4 ve All on 6 teknikleri ile eş zamanlı olarak geçici diş protezleri uygulaması yapılabilir ve estetik ve fonksiyonel kayıplar ortadan kaldırılabilir. Uygulanacak olan protezlerin tasarlanmasında gülüş hattı düzenlemesi yapılarak estetik bir gülüş profili oluşturulabilir. Hazırlanan tasarımın kişiye özel planlanması sayesinde doğal ve yüzdeki diğer parametreler ile uyumlu bir sonuç elde edilebilir. Daha sınırlı kemik dokusu olan hastalarda dahi sabit protez uygulamalarının yapılmasına olanak tanır. Bu sayede çoğu durumda çene kemiğinin hacminin artırılması amacıyla yapılan cerrahi ek işlemlere ihtiyaç duymadan uygulama yapılabilir. Cerrahi bir uygulama olmasına rağmen işlem sonrasında ortaya çıkabilecek ağrı ve ödem problemleri oldukça minimaldir. Bu durum ise tedavi sonrasında yapılan soğuk kompres uygulamaları ve diş hekiminin reçete edeceği ilaçların düzenli kullanımı ile birlikte kısa sürede ortadan kaldırılabilir. Damak bölgesine oturan geniş protez parçalarına ihtiyaç duyulmaması ve çene kemiğine sabitlenerek protez yapılması sayesinde kullanım konforu, hareketli diş protezlerinden daha yüksektir.

All on 4 ve All on 6 Uygulamaları Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

All on 4 ve All on 6 uygulamaları, implant uygulamalarının yapılmasını engelleyecek sağlık problemleri olmayan ve tüm dişlerini kaybetmiş hastalar için uygun bir tedavi alternatifidir. Ağız içerisinde dişlerin var olduğu ancak tüm dişlerin çekimlerinin yapılmasına ihtiyaç duyulacak derecede doku harabiyetinin meydana geldiği durumlarda da, dişlerin çekimi ile aynı seansta bu teknik ile implant uygulaması yapılabilir. Hastanın çene kemiğine çok sayıda implantın yapılmasını istemediği ya da çenenin arka bölgelerinde implant yapılmasına engel olacak derecede kemik kaybının var olduğu durumlarda All on 4 ve All on 6 tedavileri ön plana çıkar. Bu uygulamaların tercih edilmesi durumunda sabit protez yapılması planlanan hastada, arka bölgede kemik dokusunun yetersiz olduğu alanlarda, bu dokunun miktarını artırmak amacıyla ek cerrahi işlemler yapılmasına gerek olmaz.

All on 4 ve All on 6 Teknikleri İle Yapılan İmplant Uygulamalarının Kullanım Ömrü Nedir?

İdeal koşulların sağlanması durumunda All on 4 ve All on 6 uygulamalarının uzun dönemli olarak başarı gösterebildiği, yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır. İdeal koşulların sağlanabilmesi; uygulanan tedavinin bakımının yapılması ve kemik ile implantın kaynaşma döneminde implantın hareketsizliğini bozacak yüke maruz bırakılmaması ile mümkün olabilir. İmplantın ve protezlerinin bakımının sağlanması için rutin ağız bakımına özen gösterilmelidir. İmplantın hareketsizliğinin sağlanabilmesi için ise günlük besin tüketiminin diş hekiminin tavsiyelerine uyarak gerçekleştirilmesi önem taşımaktadır. Bu koşulların sağlanması durumunda implant çevresinde enfeksiyon gelişimi gibi negatif sonuçların meydana gelmesi önlenebilir ve yapılan tedavi uzun ömürlü olarak işlev görebilir.

All on 4 ve All on 6 Teknikleri İle Tedavi Süreci Nasıl İlerler?

All on 4 ve All on 6 tekniklerinin uygulanmasında, öncelikle tedavi planının ayrıntılı bir şekilde oluşturulması gerekir. Bu planlamanın yapılabilmesi için ilk muayene seansında klinik ve radyografik bulgular değerlendirilir. Değerlendirmeler sırasında implant uygulamasının gerçekleştirilebilmesi için kemik miktarının ve diş eti dokusunun yeterliliği kontrol edilir. Yeterli doku miktarının sağlanamadığı nadir durumlarda ise ihtiyaç duyulan dokunun bölgede oluşturulabilmesi amacıyla ek cerrahi işlemler planlanabilir. Bu uygulamalara ihtiyaç duyulması durumunda kemik tozu eklenen bölgelerde kemik dokusunun yeterli kaliteye ulaşması için 4 ila 6 aylık bir bekleme sürecine ihtiyaç duyulabilir.

Tedavi için uygun koşulların var olması durumunda geçici protezlerin tasarımlarının oluşturulması amacıyla ağız içerisinden ölçü alınır. Ardından 3 boyutlu görüntüleme yöntemleri yardımıyla kemiklerin durumunun ayrıntılı incelemesi yapılır ve ideal tedavi planının belirlenmesi sağlanır. 3 boyutlu radyografik görüntü üzerinden çeşitli alanlarda ölçüm yapılmasının ardından yapılacak implantların boyu, çapı ve bulunması gereken konumları belirlenir ve tedavi seansı için uygun bir gün seçilir. Tedavi işlemleri lokal anestezi yardımıyla ağrısız bir şekilde uygulanabilir ve konfor kaybı yaşamadan tamamlanabilir. Ancak tedavi sürecinden korkulması durumunda hastanın anksiyetesini kontrol altına almak ve daha konforlu bir tedavi süreci geçirmesini sağlamak amacıyla sedasyon ya da genel anestezi uygulamalarıyla da tedavi planı oluşturulabilir. Tedavi seansında öncelikle diş çekimine ihtiyaç duyulan durumlarda ilgili dişler çekilir. Ardından ihtiyaca bağlı olarak tek çeneye 4, 6 ya da 8 adet olacak şekilde implant uygulaması yapılır. İmplantların uygulanmasının ardından hazırlanan geçici diş protezleri implantların üzerine yerleştirilir. Ortalama 3 ay sonra implantlar ile kemiğin ideal bir şekilde kaynaşmasının ardından daimi protezlerin uygulanması için yeni bir randevu oluşturulur.

All on 4 ve All on 6 Tedavilerinin Yapılmasının Ardından Nelere Dikkat Edilmelidir?

All on 4 ve All on 6 teknikleri ile uygulanan tedavilerden sonra nadiren minimal ağrı ve ödem meydana gelebilir. Bu durumun oluşumunu önlemek ve oluşması durumunda hızla iyileşmesini sağlamak amacıyla tedaviyi takip eden süreçte ilk 24 saat soğuk kompres uygulanması önemlidir. Diş hekiminin reçete edeceği ilaçların önerilere uygun olarak kullanılmasıyla bölgedeki iyileşme süreci konforlu bir şekilde sağlanabilir. Uygulamayı takip eden süreçte geçici diş protezlerinin kullanıldığı süre boyunca protezlere gelecek yükün olabildiğince minimal tutulmasına özen gösterilmelidir. Geçici protezlere fazla yük gelmesini önlemek amacıyla sert ve yapışkan gıdaların tüketiminden kaçınılması önerilir. Bu süreçte yumuşak besinlerin tüketilmesi kemik ile implant arasındaki bağlantının ideal olarak sağlanabilmesi için önemlidir. Kalıcı diş protezlerinin uygulanmasının ardından ise normal beslenme düzenine geri dönülebilir.

 

Bilgi ve Randevu İçin Lütfen Formu Doldurunuz.

 

    *Zorunlu alanlar

    Değerlendirme

    Yorum Yap

    Hakkımızda

    1983 yılında Osmaniye'de başlayan klinik çalışmalarımız, ileriki yıllarda Osmaniye Dentestetik Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinin kurulmasıyla hız kazanmıştır.

    Neden biz?

    İstanbul Dentestetik, en kaliteli malzemeleri ve yeni teknolojik cihazları kullanarak implantolojik ve estetik tedavi prosedürlerini uygulamaktadır .

    Bizi takip edin.

    İstanbul Dentestetik kampanyalarından haberdar olmak için lütfen bizi takip edin.

    İstanbul Dentestetik  © Tüm Hakları Saklıdır.

    whatsapp destek