language turkish language english language arabic language deutch

İmplant Tedavisi

implant

İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant uygulamaları, diş kaybına bağlı oluşan boşlukların tedavisi için geliştirilen titanyum vidaların çene kemiği içine yerleştirilmesini içerir. Bu implantlar, diş kökünü taklit ederek boşlukları doldurur ve komşu diş dokularına herhangi bir müdahale olmadan sabit protez tedavilerini planlama esnekliği sunar. Aynı zamanda, hareketli protezlerin daha konforlu kullanılabilmesi için destek görevi görerek stabilizasyon problemini önemli ölçüde azaltır.

Çene kemikleri tamamen geliştikten sonra, her yaşta implant uygulanabilir; ancak diş kaybını takiben en kısa sürede implant tedavisi planlamak oldukça önemlidir. Uzun süre tedavi uygulanmaması durumunda çene kemiğinde erime, komşu dişlerin devrilmesi veya karşı çenedeki dişlerin uzaması gibi problemler ortaya çıkabilir. Bu durumlar ileri dönemde ideal implant tedavisini zorlaştırabilir. İmplant Nedir?  Tedavi süreci nasıl işler ? gibi daha fazla bilgi edinmek için, İstanbul Kadıköy’de bulunan İstanbul Dentestetik Kliniği’mize başvurabilirsiniz.

İmplant Uygulaması Avantajları Nelerdir?

İmplant uygulamaları, boşluk alana komşu olan dişlerde ek bir işlem yapılmasına gerek olmadan ilgili bölgeye protez yapılabilmesini sağlar. Bu sayede komşu dişlerin sağlıklı olduğu durumlarda sağlam diş dokusunun kaybedilmesini önler. Dişlerden destek alma ihtiyacını ortadan kaldırması sayesinde boşluk alanın çevresinde proteze yeterli desteği sağlayabilecek komşu dişlerin bulunmadığı durumlarda da bölgeye sabit protez yapılmasına olanak tanır. Kemik dokusuna bağlanarak kök görevi görmesi nedeniyle, rutin ağız bakımına özen gösterildiği takdirde, uygulandığı bölgede diş eksikliğine bağlı olarak gözlenebilecek kemik kayıplarının önlenmesinde etkilidir.

Doğal diş formunu yüksek oranda taklit edebilmesi sayesinde yeterli miktarda çevre dokuların var olduğu durumlarda doğal ve estetik bir görünüm oluşturur. Hareketli protezlerin doku desteğinin yetersiz olduğu durumlarda proteze yeterli oranda destek sağlayarak protezin konforlu bir şekilde kullanılmasına olanak tanır.

İmplant Uygulamalarında Tedavi Süreci Nasıl İlerler?

Yapılan ilk muayene seansında ayrıntılı klinik ve radyolojik kontroller sağlanır ve tedavi yapılması planlanan bölgenin implant tedavisi için uygunluğu değerlendirilir. İmplant tedavisinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebileceği belirlenirse yapılacak proteze gelecek kuvvetlerin büyüklüğü, hastanın ihtiyaçları ve beklentisi dikkate alınır. Tüm bunlara bağlı olarak yapılacak protezin türü, materyali ve genel tasarım özellikleri planlanır. Bölge için planlanan protezin yapılabilmesi için implant özelliklerinin ayrıntılı olarak belirlenmesi gerekir. Bu işlem için ise üç boyutlu radyografik görüntülerden yararlanılır. Radyografik görüntünün üzerinden tedavi alanında milimetrik ölçümler yapılır ve bu ölçümler sonucunda implantların boyu, çapı ve yerleştirileceği konum ayrıntılı bir şekilde belirlenir.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer ?

İmplant tedavi süresi; hastanın genel sağlık durumuna, ağız içinin genel durumuna ve ihtiyaç duyduğu tedaviye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. İdeal bir tedavi sağlanabilmesi için herhangi bir engel yoksa implant uygulaması ile aynı gün protez aşamasına geçiş yapılması mümkündür. Bu koşulların sağlanabilmesindeki en önemli etken ise implantın yerleştirileceği bölgede bulunan kemiğin hacmi ve kalitesidir. İmplantın uygulanması için uygun koşulların mevcut olmadığı ya da dokuların mevcut durumuyla doğal ve estetik bir görünüm oluşturmanın mümkün olmadığı durumlarda ise implant uygulamasından önce ya da implant uygulaması ile eş zamanlı olarak ek cerrahi işlemlere de ihtiyaç duyulabileceği bilinmelidir.

İmplant Tedavisi Acılı Bir İşlem Midir ?

Tedavinin yapılacağı seansta dental implant uygulaması, lokal anestezi ile birlikte ağrısız implant gerçekleştirilir. Cerrahi işlem sonrası ağrı genellikle hafif ve yönetilebilir seviyededir.

İmplant Operasyon İşlemleri Nelerdir?

Tedavi aşamasında anestezinin ardından uygulanması planlanan implantın boyut ve konum özelliklerine uyumlu olarak çene kemiği üzerinde bir yuva oluşturulur. Yuvanın açılmasının ardından implant bu bölgeye yerleştirilir ve tedavinin yapıldığı alan dikiş atılarak kapatılır. İşlemden ortalama olarak bir hafta sonrası için bir kontrol randevusu planlanır ve bu randevuda aynı zamanda bölgedeki dikişler alınır. Uygulamanın ardından implantın stabilitesini engelleyebilecek bir etken olmaması durumunda geçici protezler uygulanarak diş eksikliğinin neden olduğu estetik problem ortadan kaldırılır.

Kalıcı protezlerin implant üzerine yerleştirilme işlemi ise implantların kemik ile kaynaşma süreci tamamlandıktan sonra yapılmalıdır. Bu süreç üst çenede ortalama olarak üç ay sürerken alt çenede yaklaşık olarak iki ay içerisinde tamamlanır. Yapılacak işlem ile birlikte ek cerrahi işlemlerin yapılmasına ihtiyaç duyulan durumlarda ise süre altı aya kadar uzamaktadır. Kalıcı protezlerin uygulanması için bu süre beklenmezse implant üzerine erken dönemde gelecek olan yükler implantın dayanıklılığını azaltır ve bu da tedavinin uzun ömürlü olmasını engelleyebilir. Bu nedenle bekleme sürecine dikkat edilmesi oldukça önemlidir.

İmplant Tedavisi Sonrası Nasıl Bir Bakım Gereklidir ?

Tedavinin tamamlanması ile birlikte konfor kaybı yaşamadan günlük rutinlere kolaylıkla dönülebilir. Yapılan tedavinin cerrahi bir işlem olmasına bağlı olarak minimal ağrı ve ödem oluşması normal bir süreçtir. Ancak ilk 24 saatlik süre içerisinde soğuk kompres uygulamasının yapılması ve diş hekiminin reçete ettiği ilaçların uygulama önerilerine dikkat ederek kullanılmasıyla bu etkiler kısa sürede ortadan kaldırılabilir.

İmplant Fiyatları Nelere Bağlıdır?

Tedavide tercih edilecek markaya bağlı olarak implant fiyatları değişkenlik gösterebilmektedir. Çene kemiklerinin durumu, planlanan implant tedavi süresi, yapılacak protezin çeşidi ya da protezin bulunacağı alan gibi çeşitli parametrelere bağlı olarak; tedavi için kullanılması gereken implant özellikleri ve protezin bağlanması için kullanılacak yardımcı sistemler birbirinden farklı olabilir. Bu değişkenlere göre implant ücretleri arasında farklılık gözlenebilir.

Protez hazırlanması planlanan alandaki boşluğun uzunluğuna ve bölgede implantların yerleştirilebileceği kemik dokusunun kalitesine bağlı olarak tedavide uygulanması gereken implant sayısı kişiden kişiye değişebilir. Uygulanacak olan implantların sayısı da tedavi ücretinin belirlenmesinde önemli bir parametredir. İmplant üzerine uygulanacak protez materyalinin seçimi; dayanıklılık ve estetik özelliklerin belirlenmesinde etkilidir ve bu nedenle büyük öneme sahiptir. Protez uygulamasında tercih edilen materyal farklılıklarına bağlı olarak da tedavi ücreti değişkenlik gösterebilir.

Ücretsiz Danışın

Formu doldurun, bir yetkilimiz sizi en kısa süre içerisinde arasın ve merak ettiğiniz tüm soruları cevaplayarak tedavinizi planlamaya başlayalım.

Veya Bizi Arayın +90 537 957 20 37

    *Zorunlu alanlar

    4.2/5 - (19 votes)
    whatsapp destek